Ungdom/Segelbåtssektionen

Välkommen till Ungdom- och segelbåtssektionen och säsongen 2022

Inom Ungdom och segelbåtssektionen arbetar vi för att alla ska kunna få chans att prova eller utöva segling och båtliv. Kort kan man säga att vi försöker vara med att uppfylla det som beskrivs under klubbens stadgar §1.

2021 var ett speciellt år då vi hade möjlighet att genomföra seglarskolan under flera veckor.
Många fick för första gången prova att hantera en segeljolle. Flera ungdomar från tidigare seglarskola hade anmält sig.
Under hösten deltog Simon, som är en av våra seglingsinstruktörer på ”Seglardagen”, som arrangerades av SSF. Under våren kommer Axel och Simon genomgå SSF:s utbildning för att bli segelskolansvariga.

För att sektionen i framtiden ska kunna fortsätta med att erbjuda seglarskola behöver vi kontinuerligt utbilda nya ungdomar som vill vara med att introducera andra barn till att börja jollesegla.
Är du mellan 14 och 18 år och tidigare varit med i seglarskolan får du gärna anmäla ditt intresse att vara instruktör på seglarskolan. Kontakta i så fall någon i Ungdom -och segelbåtssektionen.

Årets säsong
Seglingar
Vi planerar kvällsseglingar med klubbens jollar i slutet av maj och början av juni.
Mer information kommer här på hemsidan och i vår Facebook grupp.

Seglarskola
Vi har för avsikt att genomföra seglarskolan under v 28 och v.29 (11/7 – 22/7). Håll utkik efter inbjudan och anmälan här på hemsidan, eller på sektionens Facebook sida.
Intresseanmälan kan dock redan nu skickas till obksegling@gmail.com så återkommer sektionen med information.

Klubbmästerskap i augusti
Årets Klubbmästerskapet planerar vi att genomföra i augusti. Mer information kommer framöver här.  Precis som förra året är Niklas Sjulander tävlingsgeneral.

Höstens Fredagsseglingar.
 Vår avsikt är också att genomföra kvällseglingar på sensommar och tidig höst men inga datum är ännu bestämda. Mer information kommer under säsongen.

Övrig verksamhet
Har du lust och intresse att arbeta med våra jollar, är du välkommen
att under våren och sommaren hjälpa till. Vi tar tacksamt emot hjälp om det finns medlemmar som känner att de vill delta i verksamheten.
Eller om man känner att man vill delta i sektionens arbete med att genomföra och planera verksamheten.
Hör av dej till Sakarias eller Peter då vi ser ett behov inför framtiden för att kunna utveckla sektionen.

Ungdom- och segelbåtssektionen

Gemensam e-post: obksegling@gmail.com