Varvet

ÖBK:s varvsområde
finns på Katrinörarna i anslutning till vår största hamn vid Mormorsviken. Varvsområdet  rymmer c:a 160 båtar. I området finns även en sommar WC, samt handtvättmöjligheter.

Vi har en lyftkran med 8 tons kapacitet, en mastkran intill, samt en midjestyrd traktor av märket Wille.
I norra delen av bryggdäcket finns en tömningsstation för båttoaletter och i söder en servicebrygga med färskvatten. Intill är en bomförsedd sjösättningsramp anlagd för medlemmarna.
På varvsplanen finns ett 15-tal el- och vattenposter.

Bokning för sjösättning
Du bokar tider för sjösättning i tidsbokningspärmen, som finns i nya Värmestugan i maskinhallen. Ingång från östra kortsidans högra dörr. Dörrens låsautomatik håller dörren olåst mellan kl 06-21 alla dagar f o m den 20 mars. Toa/vatten är tillsvidare stängda. Micro finns.

Sjösättningar 2021
Bokning sker i löpande tidsordning, inga luckor accepteras.
Skriv tydligt!
Onsdagar endast båtar med egen vagn.
Båtägare ska vara på plats 2 timmar före bokad tid.
2 personer skall närvara.
”Ankomstanmälan” sker till varvsfunktionärerna.
Om du får förhinder att komma till din bokade tid måste detta meddelas till varvspersonalen snarast via varvstelefonen, 076-1074892 som är påslagen under iläggningstiderna.
Kontrollera båtvagnen.
Ingen telefonbokning via expedition.

Onsdag    31 mars    10:00-15:00       (3 båtar sjösattes)
Onsdag    14 april      17:00-19:00
Onsdag    28 april      17:00-19:00
Lördag        8 maj       08:00-17:00
Onsdag    12 maj       17:00-19:00
Lördag     15 maj       08:00-17:00
Onsdag    19 maj       17:00-19:00
Onsdag    26 maj       15:00-19:00
Lördag     29 maj       08:00-17:00
Onsdag    02 juni       15:00-19:00

Om du behöver sjö- eller torrsätta din båt på andra tider än här ovan, kan du boka annan tid i samråd med funktionärerna. Avgiften är då 1000 kr.
Övriga lyftfrågor eller frågor som berör varvet besvaras av varvschefen Hasse Juhlin 070-5703677.

ÖBK och COVID 19
Vid sjösättningen måste alla tänka på att hålla avstånd, inte springa in på varvskontoret och inte sträcka sig in i traktorn. Vi tyckte att det fungerade bra förra året och använd gärna munkydd.

Vi har ju alla ett moraliskt ansvar, att vara så försiktiga, som omständigheterna kräver, för att inte smitta andra. Alla måste i detta sammanhang betraktas som COVID-19 smittbärare.

ÖBKs styrelse vill försäkra sig om att du som medlem följer följande enkla regler för att förebygga smittspridning:

1. Lämna återbud om du känner dig sjuk eller har feber inför din sjösättning och/eller vakttjänstgöring.
  2. Ta med tvål och sprit för eget bruk. Tvätta händerna med tvål/sprit ofta.
  3. Håll avstånd på varvsplan, bryggor och på övriga platser – stå inte för nära varandra.
  4. Följ varvs- och hamnfunktionärernas anvisningar.
  5. Var gärna uppdaterad genom att ta del av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Styrelsen
_______________________________________________________________________________________

Vintervatten
tas direkt från en kran vid det röda pumphuset (vid infarten på västra sidan).

Läs även varvsordningen här till vänster.

Varvsgruppen